Ставането сутрин не е лесно. Понякога, в студените тъмни утрини, изглежда

...
Ставането сутрин не е лесно. Понякога, в студените тъмни утрини, изглежда
Коментари Харесай

Как да станете лесно от леглото и в най-студената сутрин

Ставането заран не е елементарно. Понякога, в студените тъмни утрини, наподобява непостижима задача. Светът отвън леглото е очебийно неуютен и с нищо не печели пред укреплението на топлите завивки. За страдание, зимният сън не е алтернатива, така че ето няколко съвета по какъв начин да се измъкнете от леглото, когато минимум ви се желае.

Подгответе се от предната вечер.

Решете какво ще облечете авансово.  Подберете облеклата, с цел да спестите време заран, и в случай че в стаята имате подобаващ нагревател, ги сложете до него, с цел да са прелестно затоплени на сутринта.

Тренирайте вечер . Особено през зимата. Това ще ви помогне да се разсъните по-отпочинали.

Погрижете се да имате вкусна, топла закуска.  Ако вечеряте задоволително рано, на сутринта ще се разсъните с възприятие за апетит, тъй че мисълта за обещаната закуска бързо ще ви изкара от леглото.

Ако ви се спи, легнете си.  Дори и към момента да е прекомерно рано. Един, или няколко часа сънливост от горната страна, ще ви оказват помощ да се чувствате освежени.

Нагласете приятна тревога.  Ако се събуждате с противен тон, нищо чудно да го намразите. Днес технологиите ни разрешават да се будим с обичаната си музика и всичко, което радва ухото.

На сутринта :

Раздвижете се малко в леглото, откакто се разсъните. Вдишайте и издишайте надълбоко. Масажирайте ушите си - това ще усъвършенства кръвообращението в главата; потъркайте дланите си.

Затоплете стаята авансово.  Ако имате таймер на централното отопление, използайте го. Ако не:

Пригответе топли облекла . Дори да не са тези, с които ще излизате. Нещо, което можете да метнете на гърба си незабавно. И чорапи. Не забравяйте чорапите – колкото по-дебели и топли, толкоз по-добре.

Сложете алармата в другия завършек на стаята.  По този метод ще би трябвало да станете, с цел да я изключите. Преди това упоменатите топли облекла. Иначе има огромен късмет да скочите зъзнещи назад в завивките.

Ако на открито е мрачно, станете и включете лампите. Това ще забави производството на мелатонин, който ви кара да се чувствате сънливи. Светлината ще ви помогне да се разсъните.

Не размишлявайте.  Ако позволите на мозъка си да измисли аргументи, с цел да ви разубеди да станете, в никакъв случай няма да съумеете. Изключете връщането в леглото като опция.

Тичайте незабавно към банята.  Нищо не разсънва по-добре от топлия душ, която усъвършенства кръвоображението и оказва помощ бързо да се отърсите от съненото си „ аз “.

Погрижете се да има нещо, което да очаквате с неспокойствие.  Още предната вечер помислете кое ще е това нещо, което ще вършиме сутринта, което ще ви развълнува прелестно.  На сутринта, когато се разсъните, си спомнете това вълнуващо нещо - то ще ви стимулира да станете от леглото, поучава блогърът Лео Бабаута.

Превърнете събуждането в премия. Добра премия е чашата топло кафе или чай, или няколко страници от забавна книга. Друга премия може да бъде вкусната закуска или гледката на изгряващото слънце. Открийте какво е най-приятно за вас и го превърнете в част от утринния обред.

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР